Flex og Rigid-Flex

Vi er leveringsdygtige i både Flex og Rigid-Flex print.

Begge typer kan laves fra et til mange lag med flere forskellige stiffners, hvis det ønskes. Stiffners bruges ofte til at afstive bestemte områder på et Flex-kort – typisk under en chip eller ved en indstiks-connector.

Flex og Rigid-Flex print er dyrere i forhold til eksempelvis et FR4-print med connectors. Men den øgede sikkerhed og lavere samlede produktionsomkostninger gør, at Flex og Rigid-Flex er noget, som flere og flere benytter sig af.

Flex og Rigid-Flex findes i alverdens afskygninger. Tag gerne kontakt til os og få sparring angående dine ønsker og behov, inden du påbegynder dit design.

De mest gængse former for Flex og Rigid-Flex:

Teknisk

I forhold til Gerber-data, så er et 2-lags Flex-kort fuldstændigt ligesom et almindeligt FR4 print. Dog skal eventuelle områder for stiffner, Flex eller Rigid defineres.

Flex-print bygges ofte op af et polyimid-materiale med en tykkelse på 50 μm. I stedet for loddemaske bruger man coverlay lodde-beskyttelse. Coverlay er ligeledes et polyimid-materiale, hvor åbningerne skæres ud med laser og placeres oven på det ætsede Flex-kort og fæstnes i en presse-proces. Stiffnere laves i enten FR4 eller polyimid-materiale – begge dele presses på printet i endnu en presse-process.

Designregler

For Flex-print gælder nogle særlige designregler:

På et dobbeltsidigt Flex-print bør baner ligges forskudt i området, der bøjes for at lette bøjningen og undgå at banerne knækker.

Baner bør fordeles jævnt, da det giver ens stress på alle baner ved bøjning.

Baner bør altid ligge vinkelret på bøjningen.

 

Alle vinkler på Flex-print er potentielle svage punkter. Derfor bør alle baner gå i buer, og der bør bruges teardrops ved pads. Coverlay presses på Flex-printet og allignes manuelt inden presse-cyklus. Derfor skal åbningerne i coverlay være noget større end ved normal loddemaske: 0,25 mm.

Sidebar