Elprints historie

Den spæde start

Elprint ApS blev grundlagt af ingeniør Helge Nilsen i 1973 i hans hjemby, Bergen, Norge. Som ung og nyuddannet ingeniør eksperimenterede Helge Nilsen hjemme i sin egen kælder med selv at fremstille prototypeprint. Rygtet spredtes hurtigt i hans netværk, og han fik langsomt men sikkert etableret en kundekreds, og hermed blev grundstenen lagt.

Elprint ApS har således helt fra begyndelsen haft egenproduktion af prototypeprint og små serier og voksede gennem årene fra at være en lille kælderfabrik til at være en af de mest avancerede printfabrikker i hele Norden.

Udvidelse i Norden

Gennem tiden udvidede Elprint ApS støt og roligt med flere salgskontorer; nemlig i Danmark i 1992, Sverige i 1996, Oslo i 1998, Finland i 2003, Tyskland i 2009 og endeligt Kina i 2011.

Macaos gør det hele nemmere – MIX-princip gør det hele billigere

Den visionære grundlægger Helge Nilsen så store muligheder i at effektivisere både produktion, ordrehåndtering og beskrivelse af produkter ved hjælp af computerprogrammer. Det førte til udviklingen af softwaren Macaos, som består af en kundedel og en del, som blev brugt internt på vores egen fabrik og senere også hos vores samarbejdspartnere.

Kundedelen – som i dag hedder Macaos Enterprise – er en komplet softwareløsning til alt omkring:

  • Definition af printkort og stenciler
  • Bestilling af nye og gamle produkter
  • Oversigt over tidligere bestillinger
  • Kvalitetsdokumentation og meget mere.

​Herudover har du som kunde den fordel, at systemet er online, så du kan bestille og se priser døgnet rundt – noget, der markant adskiller os fra vores konkurrenter.

Macaos-delen til internt brug startede som et lille værktøj til at lave boreprogrammer direkte til CNC-boremaskiner på Elprints egen fabrik. I jagten på at optimere produktionen blev Macaos udvidet til at kunne mixe forskellige printkort med samme specifikationer på samme produktionspanel. Hermed kan du spare en stor del af opstartsomkostningerne, fordi du netop deler dem med andre (kunder). Vores unikke MIX-princip var hermed indført.

Du kan læse mere om MIX-princippet og Macaos her.

Omstrukturering

Det originale Elprint med hovedsæde i Bergen var selvproducerende og holdt – som den eneste eksisterende printfabrik i Norge – fanen højt frem til 2008. Frigivelsen af den krævende egenproduktion skabte atter plads og overskud til nye udfordringer.

Elprints datterselskaber blev omdannet til selvstændige virksomheder, og samtidig blev Macaos et selvstændigt selskab, Macaos Software ApS. Selskaberne af de forskellige nationaliteter drager stadig nytte af hinandens ekspertise, og sammen opnår vi bedre rabatter hos vores fælles producenter. Vi har efterfølgende alle rettet fokus og energi mod at udvide produktporteføljen via nye samarbejdspartnere til også at inkludere store serier af print samt nye produkttyper som Flex, Rigid-Flex, Aluminium core og HDI.

Vi tager stadig nye former

Det er vores fælles mission fortsat at følge med i denne hurtigt udviklende og omskiftelige verden, og derfor har vi flyttet den omkostningstunge egenproduktion til lavtlønslande – Helge Nilsen etablerede Elprint i Kina i 2011.

Vores årtier lange erfaring med egen printproduktion har været udgangspunktet for at kunne udplukke de bedste ISO- og UL-godkendte producenter fra Østen og Europa, hvor vi jævnligt foretager kontrolbesøg.

Sidebar